Om oss

 

Vår inspiration är mottot: ”trade instead of aid”. Hur styr handel världen,  var hamnar pengarna?  Hur kan vi påverka det? Spelar det någon roll?

 

Vi vill påverka,  vi vill spela en roll. Vi ska visa marknaden att det inte bara är priset som styr. Det finns fler värden när vi handlar,  som hur produkten produceras,  vilka råvaror som har använts och vilken påverkan produkten har på miljön.

 

Eftersom vi älskar Klockargårdens produkter och visste att det inte finns någon webshop med hela sortimentet tyckte vi att det var en bra startplatta. Klockargårdens delar också vårt tankesätt och det är en förutsättning. Vi har också en del gemensamma leverantörer främst från Indien som jobbar i sann fair trade anda. Det är viktigt. Eftersom vi har ett så nära sammarbete med Klockargårdens kommer vi alltid att kunna erbjuda hela sortimentet och vara först med alla nyheter.

 

Vi har och söker hela tiden fler leverantörer som drivs som kooperativ,  gärna kvinnliga eller små familjeföretag och fair trade företag.

 

Vår affärsidé är att våra kunder ska veta att vi har personlig kontakt med våra leverantörer,  vi vet att dessa företag drivs på ett rättvist sätt.  Detta är skillnaden,  vi väljer vilka vi vill samarbeta med och låter inte det billigaste priset styra. Om våra leverantörer ska kunna betala rättvisa löner så påverkar det så klart priset.

 

Drift & produktion:
Wikinggruppen

start